Diş Hekimliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 5
Azami Süresi (Yıl) 9
Kontenjanı 60
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Sekreter
Fakülte Sekreteri Hüsnü AKTAŞ
Tarihçe
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NİN TARİHÇESİ


Fakültemiz Milli Eğitim Bakanlığının 28.03.1983 gün ve 2809 sayılı Kanun’la Yüksek Öğretim Kurumları teşkilatı hakkındaki ek 30.Maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 24 Mayıs 2012 tarihli toplantısında alınan karar ile 2012/3243 sayılı kararname ile 28332 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanıp, yürürlüğe giren Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Diş Hekimliği Fakültesi kurulmuştur.

Sürekli yenilenerek ve katlanarak büyüyen bilim ve teknolojik yaratıcılığın ve keşiflerin son derece önemli olduğu günümüzde ulusal arenadaki konumumuzu belirleyecek olan bilim adamlarımızdır. Lisans eğitimin ve özellikle de Ağız boşluğunun ve Diş Sağlığının korunması eğitiminin esas amacı bağımsız olarak araştırma yapabilen bilim adamları yetiştirmektir. Bu noktadan hareketle Kafkas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin misyonu aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

”Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, öğrencilerimizin Akademik, idari ve diğer elemanlarımızın katkıları ile kendi potansiyellerini ortaya koymalarına fırsat verecek bir ortamda, en üst düzeyde lisans eğitim verilmesini sağlayarak, yaratıcı ve evrensel bilime maksimum katkı yapan bilim adamları ve uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamıştır.”

?Üniversitemizin temel değerlerine bağlı kalınarak, Üniversitemizin vizyonu ile özdeşleştiği kurumsal bir yapıyı hedeflemek,

?Öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini kazanmasını sağlamak,

?Fakülte olarak da en iyi şekilde öğrencilere hizmet vermek gayreti içerisinde olmak,
Kazanılan Derece
Yüksek Lisans ( Diş Hekimi )
Kabul Koşulları
Bu programa kabul edilebilmek için Türk Ortaöğretim Eğitimini veya yurtdışında muadil bir eğitimi tamamlamış ve Ulusal Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) yeterli puanı almış olmak gerekmektedir. Ayrıca ''Kurumlararası Yatay Geçiş'' ve ''Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş (Ek Madde 1)'' ile öğrenci başvuruları değerlendirilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlarımız, doktora ve uzmanlık programlarıyla bir üst dereceyi hak edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Beş yıllık eğitim süresince toplam 300 AKTS'lik zorunlu ve seçmeli teorik dersleri ve pratik uygulamaları içeren programın başarıyla tamamlanmış olması gereklidir. Her yarıyılda toplam 30 AKTS'lik ( Yıllık 60 AKTS ) kredi alınmalıdır. Klinik öncesi pratik uygulamalarda, öğrenci her yıl belirli sayıda saptanan işleri verilen sürede veya telafi süresinde tamamlamak ve teslim etmek zorundadır. 4. ve 5.sınıflarda teorik derslerin yanı sıra, öğrencilerin klinik stajlarda her bir Anabilim tarafından belirtilen sayıda tedavi uygulamalarını yapmanın yanı sıra pratik ve sözlü sınavlardan da başarılı olmaları gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları

''Diş Hekimi'' diplomasını alan mezunlar ''Diş Hekimliğinde Uzmanlık'' programlarına, ''Diş Hekimliğinde Doktora'' programlarına başvurabilirler.
''Diş Hekimi'' unvanı ile Sağlık Bakanlığında muayenehane, poliklinik, Ağız Diş Sağlığı Merkezleri ve hastanelerde, bazı kamu ve özel sektöre ait kurumların sağlık ünitelerinde ve serbest olarak kendi muayenehanelerinde görev yapabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerin bilgi ve becerilerinin ölçüldüğü sınavlar; ara sınav, final sınavı, staj sonu sınavı, bütünleme sınavı, mazeret sınavı ve mezuniyet sınavlarıdır. Sınavlar test, test-yazılı, yazılı, sözlü, uygulamalı veya yazılı-sözlü, yazılı-uygulamalı, yazılı-sözlü-uygulamalı olarak yapılabilir. Sınavların sözlü olarak yapılması durumunda ilgili anabilim dalı öğretim üyelerinden 3 kişilik bir sınav komisyonu oluşturulmalıdır. Anabilim dalında yeterli öğretim üyesinin olmadığı durumlarda yakın anabilim dallarından öğretim üyeleri sınav komisyonuna alınabilir.

Ölçme Değerlendirme
(1) Öğrencilere kayıtlı oldukları yarıyıl/yıl sonunda her ders için bir başarı harf notu verilir.
(2) Bu başarı harf notu, dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir olunur.
(3) Başarı harf notunun takdirinde öğrencinin ara sınav, yarıyıl/yıl sonu sınavı, yarıyıl içi çalışmalarındaki başarısı ile ders ve uygulamalara devamı göz önünde bulundurulur. Bu harf notunun hesaplanması ilgili akademik birim kurulunun önerisi, akademik birimin ilgili kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla belirlenir.
(4) Öğrencinin başarı notu 100 tam puan üzerinden belirlenir. Bu puana, ham başarı puanı denir.
(5) Katsayılar ve başarı harf notları aşağıda belirtildiği şekilde değerlendirilir:
a)
Katsayılar Notlar
4.00 AA
3.50 BA
3.00 BB
2.50 CB
2.00 CC
1.50 DC
1.00 DD
0.50 FD
0.00 FF



https://obsyeni.kafkas.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=10085&lang=tr